Material de sablare IBIX ART

IBIX®ART este un ajutor în abraziunea cu aer si materiale specifice selectate de către Ibix pentru a fi folosite împreună cu instalațiile de sablare ecologică Ibix și instalațiile pentru micro abraziune cu aer de la IBIX® și HELIX®.

Naturale, cu minerale 100% neagresive pentru mediu, pentru o arie largă de aplicații din domeniul sablării, micro sablării, abraziune uscată și umedă, toate sunt posibile datorită posibilității ample de acționare cu diferite granulații. 

Costuri reduse:

Compoziția de cristale fine, densitatea relativ mare, cea mai mică presiune de sablare minimizează consumul materialelor abrazive, reducându-l cu 50-75% în comparație cu abrazivii tradiționali folosiți în sablare.

Productivitate ridicată:

Cu cantități foarte mici de agregate folosite (2-5kg/m2) și productivitate sporită (10m2/h), folosirea IBIX®ART ajută la reducerea considerabilă a costurilor de sablare și curățare.

În funcție de mediul de lucru, viteza de sablare variază (m2/h) pănă la 50-100%, iar consumul de material abraziv scade cu pănă la 66%. Astfel, productivitatea este sporită prin comparație cu materialele tradiționale din piatră sau sticlă.

Curățare ecologică:

IBIX®ART este un material neutru din punct de vedere chimic, fără componență metalică. Lipsit de chimicale toxice, el nu elimină silicat și nu este cancerigen, fiind 100% ecologic, în conformitate cu standardele și normele de protecția mediului. Nu conține ferit (oțel), impurități sau poluanți, nu este radioactiv și nu conține săruri. Toate aceste caracteristici împreună cu consumul scăzut reprezintă o reducere semnificativă a costurilor de curățare.

Siguranță:

Materialele IBIX®ART pentru abraziunea cu aer sunt netoxice și, mai mult, sunt semnificativ sub nivelul maxim impus de normele date de către protecția mediului în ceea ce privește cristalele de silicat, componentele toxice sau pe cele cancerigene. Astfel se asigură un mediu de lucru curat și sigur, cu un nivel scăzut de zgomot datorită metodei de sablare cu presiune scăzută.

Fără praf:

Materialele de sablare IBIX®ART pentru microabraziunea cu aer au duritate ridicată (7.5-8 Mohs) și putere, fragilitate redusă și densitate relativă mare (4.1). Toate aceste caracteristici facilitează efectuarea unei sablări fără a elimina praf.
Prin posibilitatea de a alege dimensiunea granulelor utilizate și a presiunii de lucru se poate controla cu ușurință manopera iar rezultatul va fi o suprafață curățată uniform, fără diformități, atingând fără probleme standardul de sablare SA3.

Densitatea relativă ridicată a lui IBIX®ART ajută transferul energiei kinetice la contactul materialului abraziv cu suprafața de curățat, fapt ce se măsoară într-o eficiență crescută a sablării și puterii de curățare.

Datorită durității crescute si a fragilității minime IBIX®ART poate fi reutilizat de câteva ori, deși sablarea prin tăiere și curățarea constau în raportarea permanentă la materialele consumabile.

Hidrofobic:

Materialele de sablare IBIX®ART au proprietatea de a nu absorbi umezeala, fapt ce elimină problemele generate de stocarea și păstrarea acestora. Ele sunt alese pentru a obține performanță maximă pentru sistemele de sablare Ibix.

Sugestii de folosire și aplicații:

Specifice abraziunii cu aer, principala cerință a acestor materiale este să garanteze eficiența, economia și lipsa efectelor asupra mediului.

De aceea IBIX®ART este materialul de sablare recomandat pentru a fi folosit cu echipamentele Ibix 9, Ibix 25, Ibix 40 eco-sablare, Ibix H2O pentru micro-abraziune cu aer și împreună cu pistolul de sablare vortex HELIX®.

Caracteristici chimice & fizice : 

- Aspect: Mineral
- Forma: Sub-unghiular
- Densitate relativa: 4.1
- Culoare: De la roz la rosu inchis 
- Duritate: 7.5 - 8 Mohs

Marimi disponibile:

PUTERNIC
RAPID
MEDIU
FIN
EXTRA FIN

Imagini informative

Solicita pretul

  Va rugam sa va autentificati.
LOGIN INREGISTRARE